Импресум

Содржина, Текстови и слики

Интернет-страницата вклучува целосно автоматско индексирање на содржини, како што се телефонски броеви, Интернет-страница и описи на различни извори кои се слободно достапни. Ние не прифаќаме никаква одговорност за содржината и записите или сликите. Авторското право на зачувана содржина за забрзано пребарување не е кај нас или. ние не прифаќаме никаква одговорност за таквите информации. Добредојдени сте што сакате да го избришете записот. побарајте промена.

Адресата на нашата веб-страница е: https://fahrschule24.net.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите објавуваат коментари на веб-страницата, ние ги собираме податоците, кои се прикажани во формуларот за коментари, исто така, IP адресата на посетителот и низата кориснички агент (ова го идентификува прелистувачот), да помогне во откривање на спам.

Анонимизирана низа може да се создаде од вашата е-пошта (наречен хаш) и предаден на услугата Гаватар, да провериш, без разлика дали го користите ова. Политиката за приватност на услугата Граватар може да се најде овде: https://automattic.com/privacy/. Откако вашиот коментар е одобрен, вашата слика на профилот е јавно видлива во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако сте регистриран корисник и поставете фотографии на оваа веб-страница, треба да избегнувате, Поставете фотографии со локација EXIF ​​GPS. Посетителите на оваа веб-страница би можеле да фотографираат, складирани на оваа веб-страница, преземете ги и извлечете ги информациите за нивната локација.

Kontaktformulare

Колачиња

Ако напишете коментар на нашата веб-страница, тоа може да биде согласност, твоето име, Зачувајте адреса на е-пошта и веб-страница во колачињата. Ова е практична функција, така не, ако напишете друг коментар, треба повторно да ги внесете сите овие податоци. Овие колачиња се чуваат за една година.

Ако имате сметка и најавете се на оваа веб-страница, ќе поставиме привремено колаче, да се утврди, дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и не е отфрлено, кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога се пријавувате, ќе поставиме неколку колачиња, за да ги зачувате вашите информации за најава и опциите за гледање. Колачињата за регистрација истекуваат по два дена и колачињата за опциите на екранот по една година. Ако изберете, „Останете најавени“ кога се регистрирате, вашата регистрација ќе се одржува две недели. Кога ќе се одјавите од вашата сметка, колачињата за регистрација се бришат.

Кога уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и само се однесува на лична карта на статијата, што штотуку го изменивте. Колачето истекува по еден ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Објавите на оваа веб-страница може да содржат вградена содржина (з. Б. Видеа, Слики, Придонеси итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува токму вака, како посетителот да ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници можат да соберат податоци за вас, Користете колачиња, Вметнете дополнителни услуги за следење на трети лица и снимете ја вашата интеракција со оваа вградена содржина, вклучувајќи ја и вашата интеракција со вградената содржина, ако имате сметка и сте најавени на оваа веб-страница.

Analysedienste

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако напишете коментар, таа е зачувана на неодредено време, вклучително и метаподатоци. На овој начин, можеме автоматски да ги препознаеме и објавиме последователните коментари, наместо да ги држи во умерена редица.

За корисниците, кои се регистрираат на нашата веб-страница, ние исто така ги чуваме личните информации, што ги наведувате во вашите кориснички профили. Сите корисници можат да ги видат своите лични информации во секое време, сменете или избришете (корисничкото име не може да се смени). Администраторите на веб-страницата исто така можат да ги видат и менуваат овие информации.

Какви права имате на вашите податоци

Ако имате сметка на оваа веб-страница или имате пишани коментари, можете да побарате извоз на вашите лични податоци од нас, вклучувајќи ги сите податоци, што си сподели со нас. Можете исто така да ги избришете сите лични податоци, што спасивме од тебе, барање. Ова не ги вклучува податоците, што го имаме заради административна, законски или безбедносни потреби.

Каде ги испраќаме вашите податоци до

Коментарите на посетителите може да бидат испитани од автоматска услуга за откривање на спам.

Вашите информации за контакт

Повеќе информации

Како ги заштитуваме вашите податоци

Кои мерки ги нудиме во случај на повреда на заштитата на податоците

Од кои даватели на трети страни од кои примаме податоци

Кое автоматско донесување одлуки и / или креирање на профил ги спроведуваме со кориснички податоци

Потребни барања за објавување на индустријата